De kracht van bloggen?

BlogPower.nl was van okt. 2010 tot okt. 2011 een platform over de kracht van het bloggen. Dit ontstond uit een combinatie van mijn werk en mijn (hobby) blog Knappers.nl.
......................................

Laatste reacties

Berichten per rubriek

Pagina's

Archief

Knappers.nl

Knappers.nl, mijn oudste blog, iets filosofischer

StrandsjaanDe mens is zoekend. Op zijn pad komt hij velen tegen, die net zo zoekend zijn als hij zelf. Soms zoeken we spontaan, soms omdat het moet. Omdat het niet anders kan doordat er paden zijn afgesloten. Maar altijd is er wel iemand die licht werpt op jouw pad. Als je maar blijft lopen en kijken. Dat is wat ik wil doen op Knappers.nl. Blijven zoeken, net als jij.
Alles wat we geven in het leven, krijg je terug. Behalve gisteren, die dag is voorbij. En morgen moeten we maar afwachten. Dit ene moment is wat we hebben. Nu. En NU leg je niet vast in woorden. Wat vindt je hier dan wel? Enkele vragen voor jouw dolende verstand, en wat voedsel voor jouw eindeloze, hongerige ziel.                            
Op Knappers.nl (online sinds december 2007) wil ik ook een platform scheppen voor mijn gedichten. Tevens heb je de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal (spirituele) schrijvers, die mijn kijk op het leven de afgelopen jaren hebben veranderd. Schrijvers als Anselm Grun, Sogyal Rinpoche, Paulo Coelho, Kahlil Gibran, Eckhart Tolle, Ramesh Balsekar, en Katie Byron. Je kunt van een aantal van hen wat terugvinden in de rubriek “Teksten van toppers”. Genoemde schrijvers komen uit totaal verschillende (religieuze) tradities zoals het christendom, taoïsme, zen, soefisme, islam, boeddhisme en hindoeïsme. Aan de minder bekende Advaita Vedanta traditie (en hun schrijvers) heb ik via een speciale pagina aandacht besteed, en aan de rechterkant vind je ook een rubriek met links naar “Advaita sites”.

Aan de linkerzijde van de site vind je bovenaan in “rubrieken” mijn gedichten en daaronder boeken en teksten van andere schrijvers. Rechts heb ik aantal links naar websites gemaakt die mij inspireren. Verder staat er ook nog in de rubriek “mijn spinsels” onder “Waarom Knappers.nl?”een soort verantwoording; ga naar http://www.knappers.nl/?p=96

De “advaita” studie zorgt er vooral voor dat niet alleen mijn kijk op de wereld, het leven, en mijzelf is veranderd, maar vooral dat het punt van waaruit ik waarneem, is verschoven. Ik realiseer me meer en meer, dat ik niet mijn gedachten ben. En dat ik zeker (gelukkig, haha) geen gedachte ben in jouw hoofd. Graag wil ik hier toevoegen dat het niet mijn bedoeling is om jou als lezer te bekeren of anderszins “zieltjes te winnen”. Ik kijk gewoon naar het theater van het leven, met mijn eigen ogen. Voor zover “ik” al die waarnemer ben?

Om met de woorden van Alexander Smit te besluiten: “Er zijn slechts twee problemen: óf er is iets wat we niet willen, óf we willen iets wat er niet is”.

Weblogs zijn continu in aanbouw. Werkt er een link niet? Ben je het ergens niet mee eens? Heb je vragen of opmerkingen? Reageer gerust.
Veel leesplezier op deze site! Met hartelijke groet, John Knappers.