De kracht van bloggen?

BlogPower.nl was van okt. 2010 tot okt. 2011 een platform over de kracht van het bloggen. Dit ontstond uit een combinatie van mijn werk en mijn (hobby) blog Knappers.nl.
......................................

Laatste reacties

Berichten per rubriek

Pagina's

Archief


« | Main | »

Sociale media; wat doe ik er mee?

By John Knappers | september 9, 2011

Deze week zat ik met iemand wat te bomen over ons gebruik van de sociale media. Ieder doet dit natuurlijk op zijn eigen manier. Dat is ook het mooie; vrijheid, blijheid! Persoonlijk vind ik nog steeds Twitter het leukst. En doe ik ook het meest dus. Zou het komen omdat ik zoveel van “blauwe vogeltjes” hou? De IJSVOGEL, waar ik al eens de liefde aan heb verklaard…

Wat de sociale media betreft begeef ik mezelf momenteel op een 4-tal platformen:

1. Twitter: puur privé, geen zakelijk gedoe, lekker “ter lering en vermaak”. Heerlijk om met allerlei mensen van gedachten te wisselen, snel, losjes en veel humor. Gezellig! En vooral jezelf niet te serieus nemen.

2. FaceBook: puur privé ook. Goed medium om met vrienden, familie, collega’s contact te houden, die je niet dagelijks spreekt. Je kunt toch een beetje volgen van elkaar waar je mee bezig bent. Dit heb ik ook wat afgeschermd voor de rest van de wereld op internet trouwens.

3. LinkedIN: een krachtig zakelijk netwerk, wat ik ook grotendeels inzet voor mijn werk bij High Profile. Handig om elkaar te volgen, snel terug te vinden, en mensen en groepen met elkaar in contact te brengen. Soms ook prachtige discussie-plekken over specifieke vakgebieden en leerzaam om aan mee te doen.

4. GooglePlus: ik doe er al een tijdje aan mee, gewoon begonnen vanuit mijn interesse voor social media, internet en Google in het bijzonder. Op de één of andere manier heb ik er zelf nog niet veel mee. De belangrijkste reden is eigenlijk erg simpel. Voor mij zijn de sociale media vooral avond en weekend-dingen geworden, behalve Linkedin dan uiteraard. En in deze vrije tijd hang ik nogal eens lekker onderuit met de iPad op schoot. En dat is dus het probleem nog op dit moment: Google+ werkt gewoon nog niet lekker op de iPad. Ondanks de haken en ogen en kinderziektes die Google+ momenteel nog ondervindt, denk ik dat dit een netwerk wordt wat de komende jaren enorm succesvol gaat worden. In het begin zijn het vooral de beroepsmatig geinteresseerden onder ons, maar in de toekomst kunnen we van Google+ nog veel gaan verwachten. Ik voel het aan mijn water…

Kijk ik nu even terug naar genoemde platformen, dan vindt je mij het meeste op Twitter. Ik vind het leuk om te reageren op dagelijkse actualiteit. En wat me opvalt: ik roep liever wat ik denk of vind, dan te zeggen wat ik doe!
Hoeveel en hoe persoonlijk ik soms ook twitter, nog steeds stel ik wel een bepaalde grens. Dus waar ik precies naar toe ga, of wat ik allemaal doe, dat zul je me niet zo snel zien twitteren. Maar goed, dat is mijn manier, en iedereen doet het zoals hij/zij het zelf leuk vind. Elkaar inspireren, soms steunen, luisteren en het gewoon leuk vinden en er plezier in hebben, daar draait het toch allemaal om.

O ja, voor degene die zich afvraagt waarom HYVES er niet bij staat? Eind 2009 heb ik daarop digitaal zelfmoord gepleegd.

Topics: Even wat anders, Sociale Media | No Comments »

Comments