De kracht van bloggen?

BlogPower.nl was van okt. 2010 tot okt. 2011 een platform over de kracht van het bloggen. Dit ontstond uit een combinatie van mijn werk en mijn (hobby) blog Knappers.nl.
......................................

Laatste reacties

Berichten per rubriek

Pagina's

Archief


« | Main | »

Jij twittert, dus jij blogt!

By John Knappers | mei 29, 2011

Jij Twittert, dus jij Blogt!  Ehhh … ?
Laatst zei iemand op Twitter: “Ik ben geen blogger, ik zit wel af en toe op twitter.” Feitelijk onjuist. Wie zich verdiept in de achtergrond en het ontstaan van Twitter, ontdekt vrij snel dat Twitter in 2006 is opgericht door Obvious Corp. Zij wonnen met hun site Odeo de South by Southwest Award in 2007 binnen de categorie “blog”. Het bloggen zoals we het nu kennen noemen we tegenwoordig macrobloggen. Twitter is een vorm van microbloggen. Kortom: wie Twittert is dus ook een blogger!

Persoonlijk vind ik twitteren leuk voor het op een andere manier vergaren van kennis en het snel verspreiden van informatie. En ook gewoon omdat het interactief is, en je scherp houdt. Zodra ik wat dieper ergens wil ingaan, voldoet Twitter voor mij niet meer. De 140 tekens zijn dan te beperkt en op dat moment is het als schrijver toch handig om een blog achter de hand te hebben. De combinatie “ouderwets” bloggen en Twitter bevalt me dan ook prima.

Bron van deel van deze informatie: Wikipedia
Voor de Twitteraars, je kunt me vinden @BlogPowerNL

Topics: Bloggen, Even wat anders, Sociale Media | No Comments »

Comments