De kracht van bloggen?

BlogPower.nl was van okt. 2010 tot okt. 2011 een platform over de kracht van het bloggen. Dit ontstond uit een combinatie van mijn werk en mijn (hobby) blog Knappers.nl.
......................................

Laatste reacties

Berichten per rubriek

Pagina's

Archief


« | Main | »

Zet jezelf eens in de zeik!

By John Knappers | februari 19, 2011

Zet jezelf eens in de zeik!

Valt het jou ook op?  Het lijkt wel of het in de nieuwe media, onder bloggers en twitteraars de gewoonste zaak begint te worden om zomaar van alles over iedereen te schrijven. Men kijkt naar tv, ziet iemand iets zeggen en binnen enkele seconden lees je dan op twitter een oordeel over die persoon. Vaak is dit een vooroordeel of een dom oordeel gebaseerd op het uiterlijk van de desbetreffende. We leven in een land, waar we (gelukkig) vrijheid van meningsuiting kennen. Dus mag iedereen zeggen wat hij wil. En zegt Jantje publiekelijk iets over Pietje, wat Pietje niet zint, dan zit men zo samen met de duurste advocaten bij de rechter. En die lachen wel, met hun uurloontjes hoor. De beledigingen, variërend van smaad tot laster, worden dan nog eens tot in de treuren herhaald, en iedereen mag meegenieten, want alles moet onder het toeziend oog van de camera’s. Jawel, in de huiskamer hoeft men niets te missen. Is het niet serieus genoeg om er echte rechtszaken uit te halen, dan kan men het altijd nog terugzien bij de Rijdende Rechter. Te lachwekkend voor woorden. Hoe ziek kunnen we met zijn allen worden?

Terug naar de bloggers en twitteraars. Bloggers volg ik regelmatig, zeker omdat het een hobby van mezelf is. Op twitter zie ik af en toe de meest lompe en bevooroordeelde tweets voorbij komen. Niet van de mensen die ik volg, maar juist in de “retweets” die zij in al hun verbazing weer doorsturen. Of je volgt een hashtag omtrent een tv-programma als Pauw en Witteman (in dit geval op twitter onder #penw) en je schrikt je rot wat tv-kijkend Nederland te zeggen heeft over de mensen aan tafel.

Gelukkig zeggen beledigingen altijd meer over degene die ze uitspreken dan over degene waar ze aan gericht zijn. Mijn idee: Mensen die dit soort zieke bizarre aannames rondstrooien over anderen, meteen “ontvolgen” of publiekelijk in de zeik nemen. Ik vraag ze wel eens: “Hoe kom je daar nu bij?”  Het zal je niet verbazen… je hoort dan niets meer.

Zo dat is er uit. Ik erger me niet zo gauw, maar soms moet je toch even iets loslaten. Tegen alle mensen die zich aangesproken voelen zou ik willen zeggen: Zet je zelf eens in de zeik, voordat je oordeelt over een ander.

Topics: Bloggen, Columns, Journalistiek | 5 Comments »

5 Responses to “Zet jezelf eens in de zeik!”

 1. Ronald B Says:
  februari 19th, 2011 at 22:19

  Welkom op internet!

 2. Neal Lachman Says:
  februari 20th, 2011 at 00:40

  Zou je niet eens willen schijven op Krapuul.nl? Neem even contact met me op.

 3. Tweets die vermelden Zet jezelf eens in de zeik! | BlogPower.nl -- Topsy.com Says:
  februari 20th, 2011 at 06:13

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door John Knappers, geertrood, Eelko, John Knappers, Peter Warringa en anderen. Peter Warringa heeft gezegd: John heeft er genoeg van. Ik ook. Zet jezelf eens in de zeik @BlogPowerNL: http://www.blogpower.nl/2011/02/zet-jezelf-eens-in-de-zeik/ […]

 4. Frank Roks Says:
  november 26th, 2011 at 08:33

  John
  We raken de zelfde snaren op het zelfde gitaar en ik kan geen valse noot bespeuren… zegt alles over de ware boodschap ons lied.
  Je eerdere reactie (over uit het hart) is één van de mooiste motivaties vooor een schrijver om te blijven voort doen.
  Groet en dank, ook van Karin.
  Frank.

 5. Zet jezelf eens in de zeik | Knappe®s.nl Says:
  december 7th, 2013 at 20:05

  […] letterlijk overgenomen van een oude blog van mijzelf. Op 19 februari 2011 schreef ik dit artikel op Blogpower.nl. Momenteel is dit onderwerp weer helemaal […]

Comments