De kracht van bloggen?

BlogPower.nl was van okt. 2010 tot okt. 2011 een platform over de kracht van het bloggen. Dit ontstond uit een combinatie van mijn werk en mijn (hobby) blog Knappers.nl.
......................................

Laatste reacties

Berichten per rubriek

Pagina's

Archief


« | Main | »

Mailen we nog in 2020?

By John Knappers | januari 9, 2011

Tja… Mailen we nog in 2020?

Het combineren van het schrijven op mijn blogs en het gebruiken van de social media, heeft ervoor gezorgd dat er een leuke kruisbestuiving is ontstaan tussen deze media. Twitter zorgt als vanzelf voor een nieuwe aanwas bezoekers op je blog en door je blog, gaan er weer mensen jou volgen op twitter. Twitter is een medium waar ik (net als velen) met behoorlijke argwaan aan ben begonnen en ik kan je zeggen, ik moet gewoon oppassen, want het heeft iets verslavends bijna. Verder is het gewoon leuk en leerzaam om mensen te volgen die echt iets te melden hebben. Alhoewel je wel op moet passen dat de kwantiteit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Heb mezelf een soort van maximum opgelegd van het aantal te volgen mensen, en wordt er als vanzelf steeds selectiever in.
Kwaliteit wint het nu eenmaal altijd bij mij, van kwantiteit. Dus een opschoonactie waarin ik flink wat ga ontvolgen lijkt onvermijdelijk. Want, het “puur uit fatsoen” terugvolgen, is eigenlijk zinloos.
Naast twitter, wat ik puur privé doe, ben ik tevens actief op Linkedin. Daar heb ik een netwerk opgebouwd wat ik vooral zakelijk in zet. En ik kan zeggen dat dit succes heeft. Linkedin kost me per week hooguit 5 minuten, en informatie , relaties en aanvragen komen spontaan binnen waaien. Mijn netwerk doet zijn werk daar dus. Heerlijk toch.
In november schreef ik al over mijn “test” op Facebook. Inmiddels kan ik je melden dat Facebook het voor mij niet gaat worden. Deels om dezelfde redenen als waarom ik ooit digitaal zelfmoord heb gepleegd op Hyves. Maar ook, omdat Facebook me gewoon niet ligt. De omgeving op de site vind ik verwarrend, ik weet nog steeds niet wat openbaar is en wat niet, wie waarop allemaal kan reageren. Lang verhaal kort: voor mij is Facebook een chaos. Dit gaat hem dus niet worden. Enige voordeel is dat vrienden en familie in het buitenland op deze manier handig contact met je kunnen onderhouden en je een beetje kunnen volgen. Maar ja, daarvoor zijn mijn blogs en is mijn email uiteraard ook ideaal.
Ik las begin januari nog een artikel in de krant van een trendwatcher, die beweerde nauwelijks meer te emailen, en vond twitter prima om zijn zakelijke contacten te onderhouden. Ik dacht meteen, prima voor hem, als trendwatcher dan, maar voorlopig vind ik mail nog steeds erg handig en persoonlijk, dus zo vlot gooit de wereld dit nog niet over boord, volgens mij. Ben benieuw, wordt er volgens jou in 2020 nog email gebruikt? Of is dat dan iets ouderwets. Net zoals wij nu lachen om de fax?

Topics: Internet, Sociale Media | 4 Comments »

4 Responses to “Mailen we nog in 2020?”

 1. Chris Says:
  januari 9th, 2011 at 11:18

  Ja, wij mailen nog in 2020…waarom?
  Dezelfde reden waarom er op dit moment nog steeds mensen brieven schrijven (en posten)
  Sommige mensen willen niks weten van dat nieuwerwetse gedoe.

 2. Tweets die vermelden Mailen we nog in 2020? | BlogPower.nl -- Topsy.com Says:
  januari 9th, 2011 at 11:22

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door maria genova, John Knappers. John Knappers heeft gezegd: #EMAIL Mailen wij nog in 2020 ? http://www.blogpower.nl/2011/01/mailen-we-nog-in-2020/ […]

 3. Toin Pijnenburg Says:
  januari 9th, 2011 at 11:54

  In 2020 is email idd net zo iets als nu de Fax is.
  Google wave werkt nu nog niet echt maar er komen zeker alternatieven.
  Twitter gaat het zeker niet worden. Eem variant waarbij ik zeker ben van identiteit heeft een grote waarschijnlijkheid in 2020

 4. Hoe begin jij jouw dag online? | BlogPower.nl Says:
  mei 15th, 2011 at 15:52

  […] Eerder heb ik me al eens afgevraagd of we in 2020 nog emailen. Daarover toen dit geschreven: http://www.blogpower.nl/2011/01/mailen-we-nog-in-2020/ […]

Comments